Mirador del Faro

1 augustus 2022 / 0 Comments

Na jaren in Italië op vakantie te zijn geweest hadden we dit jaar besloten om een keer Spanje te proberen. Ons interesse ging uit naar de omgeving rond Alicante, op advies van vrienden. Het vakantiehuis was snel gevonden. Een vriendelijk uitziende urbanisatie “Montebello” in Algorfa wat binnen een half uur te bereiken is vanaf de luchthaven Alicante AirPort. Alicante AirPort is een rustige luchthaven waar je, als je geland bent gelijk het vakantiegevoel ervaart.
Bij de balie, op de luchthaven, de sleutels van de huurauto opgehaald en op weg naar ons verblijf gegaan.
Eenmaal in ons vakantiehuis hebben we verdere plannen gemaakt voor deze week. Op ons lijstje stond o.a. een tripje naar Santa Pola, perfecte locatie bij het strand. Ook wilde wij de brug, Mirador del Faro de Santa Pola bezoeken. De toegangsweg naar de brug stond met een aanduiding aan het begin van de weg, maar gaandeweg sloeg de twijfel toe aangezien wij op een smalle, stoffige landweg terecht waren gekomen. Uiteindelijk kwamen we bij een kleine parkeerplaats waarna  je te voet verder moest.
Na een stukje gelopen te hebben kwamen we bij de loopbrug boven de klif. Hier heb je een prachtig weids uitzicht over de zee en de kust. Halverwege het zwevende stukje loopbrug kan je door een raster de diepte inkijken
Aan het eind van de brug heb je mooi zicht op het eiland Tabarca. Dit eiland kan je per boot of watertaxi bezoeken. Voor ons zéker een idee om dit de volgende vakantie te gaan doen. Want dat we in deze omgeving nog een keer terug komen staat voor ons vast. Er is nog genoeg te ontdekken en bezoeken.

Leave a Comment