Tabarca

23 september 2022 / 0 Comments

Een aanrader als je in de buurt van Santa Pola bent is een boottocht naar het eiland Tabarca ooit een toevluchtsoord voor piraten. Met een catamaran vaar je in een half uur naar het eiland. Een leuke bijkomstigheid is dat de boot vlak voor aankomst even stil gelegd wordt om je de gelegenheid te geven  door een glazen bodem de onderwaterwereld te bekijken.

Het eiland is niet groot, zo’n 400 meter breed en niet langer dan 1800m. Toch kan je er al gauw twee tot drie uur zoet brengen. Het kiezelstrand biedt je de mogelijkheid om te zwemmen en zeker het snorkelen is hier erg populair. Je kunt gezellig door de straatjes wandelen en neerstrijken bij een van de talrijke restaurantjes en terrassen.

Daar, waar op het vaste land de sinaasappel bomen en boomgaarden rijk vertegenwoordigd zijn geeft de natuur op het eiland een totaal ander beeld. Hier overheersen de cactussen en doornstruiken. Ook hier kan je heerlijk op smalle paadjes wandelen en genieten van de omgeving. Kortom, zéker de moeite waard om dit mooie eiland te bezoeken.

Leave a Comment